Oversigt over gebyrer i forbindelse med start af ny virksomhed
2021 jul 26 By ad-minist 0 comment

Det kan være en udfordring at have styr på alle gebyrer, når man skal starte en ny virksomhed. VI har derfor forsøgt at lave en liste over de vigtige gebyrer. Hvis vi har glemt noget, så må du meget gerne skrive en kommentar under denne artikel.

 

Gebyrer til advokater

I forbindelse med stiftelse af et selskab, kan du vælge at gøre det selv eller at få en advokat til at gøre det. I langt de fleste tilfælde vælger danskerne, at en advokat skal gøre det for dem. Det er meget nemmere, og så skal man ikke selv stå for at udarbejde juridiske dokumenter. Det er muligt at gøre det selv, og der er en del skabeloner tilgængelige online.

 

Gebyrerne til advokaterne kan du vælge at betale privat eller igennem dit nystiftede selskab. Som standard er det selskabet, der betaler disse gebyrer. Dette betyder så, at hvis du stifter et ApS med 40 tusind kroner, så kommer du ikke til at have 40 tusind kroner stående på virksomhedskontoen – og dette leder os hen til næste punkt.

 

De fleste online advokater tager tilnærmelsesvist det samme i gebyr, og der er derfor ikke det helt store at spare ved at shoppe rundt.

 

Gebyrer til bankerne

Advokaterne skal overføre pengene til virksomhedskontoen, men før de kan det, skal du selvfølgelig have en konto. En virksomhedskonto kaldes af bankerne for en erhvervskonto, så det er dette ord, du skal søge efter i stedet for virksomhedskonto. I dag er det nærmest umuligt at få en erhvervskonto uden at have et CVR-nummer først, hvorfor punktet om gebyrer til advokater er nævnt før dette punkt.

 

I modsætning til forrige punkt, så er der potentielt mange penge at spare ved oprettelsen af en erhvervskonto. Denne oversigt viser, at den billigste bank tager 0 kroner i oprettelse, mens den dyreste tager 5000 kroner. Dette er en kæmpe forskel, og den kan virkelig mærkes, når først gebyret skal betales.

 

Køres der videre på forrige eksempel, så får du nok omkring 38 tusind udbetalt til erhvervskontoen fra advokaten, hvorefter banken så hæver oprettelsesgebyret måneden efter. Har du valgt den dyre løsning, så er du altså nede på omkring 33 tusind kroner, før du overhovedet har købt varer ind eller betalt for ydelser. Af denne grund er det meget vigtigt at sammenligne priserne på erhvervskonti i Danmark.

 

Gebyrer til staten

Staten skal selvfølgelig altid have et gebyr for noget, og i forbindelse med stiftelse af selskab skal de have 670 kroner for et ApS. Dette gebyr bliver håndteret af advokaten og bliver lagt oven på advokatens gebyr, men bliver fratrukket beløbet der overføres til din erhvervskonto.

 

Har du stiftet drift og holding, skal du selvfølgelig betale gebyret to gange. Herinde vil du kunne finde en oversigt over alle gebyrer til staten (Erhvervsstyrelsen). Vil du se gebyret på 670 kroner derinde, så skal du ind under “Takster for registrering af stiftelser”.