Øl med god samvittighed
Hos det britiske bryggeri, AB Inbev, er der eksperimenter i gang. Målet er at drive ølbrygningen ved hjælp af grøn brint fremover, dvs. brint fremstillet med vedvarende energikilder. Eksperimentet foregår på AB Inbevs bryggeri i Magor, Sydwales, hvor målet er at flytte den årlige CO2-udledning fra 15.500 tons til 0. Endvidere er det AB Inbevs ambition at dække sit strømforbrug fra 100 % vedvarende energikilder allerede i 2025.
Forsyningskæderne er gået af led
I Danmark går det dog knap så godt for AB Inbev. Gennem det seneste år har lagrene fra tid til anden været gabende tomme pga de store forsinkelser i forsyningskæderne, som i større eller mindre grad ser ud til at ramme de fleste brancher i øjeblikket. Og der ser ikke ud til at komme ro på foreløbigt, så den danske AB Inbev kommer til at kæmpe med at holde balancen et godt stykke tid fremad.
Coca-Cola tager sagen i egen hånd
Også hos selskaber så store som Coca-Cola er der problemer med varelogistikken. Men hos Coca-Cola har man en radikal løsningsmodel, som man tager i brug, når det brænder på. Det gør det nu. Coca-Cola har derfor chartret tre tørlastskibe til at stå for den fragt, de ikke kan få ekspederet som de plejer.
Tang kan redde regnskoven
Soyaprotein bruges til en lang række forskellige funktioner i moderne landbrug. Soyamarkerne er en ressource, der koster mange kvadratkilometer fri natur, dagligt. Og værst går det udover regnskoven. Virksomheden Ganesea i Israel har derfor fået en rigtig god idé, der oven i købet ser ud til at være ved at lykkes: frem for at producere protein af soya, har de fundet ud af at producere det af tang. Og det er der perspektiver i. Regnskoven og anden vild natur på land bliver skånet, samtidig med at produktionen flyttes ud i havet, som er en enorm, uudnyttet ressource. Hvis Ganesea fortsætter med succesen, vil det nok ikke vare længe før den danske tangbranche følger efter. Hvem ved, måske er de allerede i gang?
Kaffeprisen stiger
Det er ikke altid, vores hverdag afspejler, hvad der rører sig på det globale marked, men hvis prisen på råkaffe bliver ved med at stige, som den har gjort det seneste stykke tid, kan det ende med at Hr. og Fru Caffe Latte skal til lommerne på den lokale kaffebar. Michael Hald, der er direktør for den danske afdeling af Starbucks mener dog, at vi stadig kan nå at holde jul med de kaffepriser, vi kender. Han anbefaler at vi slår koldt vand i blodet og afvente udviklingen den næste måneds tid. Måske vil 2021 blive året, hvor julekalenderen handler om, hvor vidt den billige kaffe når hjem til jul? Er du særlig glad for at nyde din kaffe med sirup, så er det måske en god ide at købe et par flasker nu, da der er meldinger om stigende priser på kaffesirup.